zondag 11 maart 2012

I'm moving!

Nee ik ga niet zelf in de fysieke wereld naar een nieuw stekkie verhuizen. Mijn blog gaat verhuizen op het internet! Na er lang over te hebben nagedacht ga ik nu toch echt de stap zetten, van Blogger naar Wordpress. Een gebeuren wat zich vooral achter de schermen zal afspelen. Maar ik weet van mezelf dat ik nul verstand heb van dit soort dingen, dus ik wou jullie toch even soort van waarschuwen..

Blogger/Blogspot en Wordpress zijn beide plekken waar je makkelijk een blog kunt maken. Wordpress schijnt meer te bieden te hebben, vooral qua lay-outs. De grootste reden waarom ik wil overstappen, een mooiere lay-out! Met een handiger 'menu', qua onderwerpen en tags. Ja, dat wil ik. Ik zit op het moment hard te knutselen aan een nieuwe layout, ik hoop dat ik vanavond, komende nacht of morgen alles kan gaan omgooien!

Wat wel een erg groot nadeel is, Google Friend Connect zal gaan wegvallen bij Wordpress. Dat is heel vervelend! Bloglovin' blijft wel gelukkig. Verder gaat het commentsysteem veranderen, jammer van de oude comments, maar het Wordpress-commentsysteem is wel veel fijner. Daar kijk ik al naar uit!

Ik weet niet goed wat ik er verder nog over kan melden. Met name omdat ik niet weet hoe snel en smooth alles zal lopen. Dus mocht de site ineens niet te bereiken zijn of heel raar uitzien, dan weten jullie dat ik er aan het prutsen ben! En als je ineens een andere lay-out ziet, dan zal het me wel gelukt zijn! Er zal vandaag geen gewoon artikel meer langskomen, sorry. Dat is er even bij ingeschoten. Zodra de overstap goed is verlopen en de nieuwe lay-out erop staat (ik hoop vanavond/morgenvroeg) ga ik daar natuurlijk weer keihard mee aan de slag.

Als iemand nog tips voor me heeft hoor ik het graag. Voor de overstap, de nieuwe lay-out, anything!

Liefs,
Maud