donderdag 14 juli 2011

Havermout als cleanser!Na het zien van dit indrukwekkende filmpje van Bubzbeauty wist ik gelijk dat ik dit wel wou proberen. Havermout gebruiken als face-cleanser. Dat klinkt natuurlijk vreemd, maar de resultaten in het filmpje zagen er geweldig uit. Daarbij is havermout helemaal niet duur, dus ik wou het graag een kans gevenEnkele dagen na het zien van het filmpje ging ik naar de Albert Heijn en kocht een pak havermout van de euroshopper lijn. Volgens mij koste het iets van 40 cent? Of vijftig cent? Erg goedkoop in elk geval.

Het is de bedoeling dat je een beetje havermout in je hand pakt, er een beetje lauw water bij laat en er vervolgens je gezicht mee wast. Of wassen, persoonlijk vind ik het meer weg hebben van scrubben.De eerste keer dat ik het ging gebruiken was mijn eerste indruk: onhandig! Ik kreeg de havermout met moeite langs mijn gezicht gesmeerd en zag ondertussen mijn wasbak één grote zooi worden. Erna voelde mijn huid wel best fijn, ik was dus vastbesloten ermee door te gaan.

Ik gebruik het nu al bijna drie weken. Meestal één keer per dag. Soms vergeet ik het eens een dag of komt het er gewoon niet van. Soms gebruik ik het zelfs 's ochtends en 's avonds. Ik er al iets handiger mee. Dat het in de wasbak komt is haast onoverkomelijk. Ik zet er nu altijd een bakje in.
Mijn huid is droog, ik heb niet vaak pukkeltjes. Wel zo nu en dan droge plekken en vaak voelt mijn huid wat trekkerig. Sinds ik regelmatig met havermout mijn gezicht was, is mijn huid een stuk soepeler. Dat gevoel is een hele verbetering. Ik heb al een tijd geen droge plekjes meer gehad, maar die heb ik wel vaker een tijdje niet. Verder heb ik het idee dat de rode irritaties rondom mijn neus (hooikoorts) zijn verminderd, heel fijn!

Ik ben best onder de indruk van de effecten tot nu toe! Ik ga met plezier door met het gebruiken ervan. Het enige minpunt vind ik het gedoe van het gebruiken. Zo kan ik het nu terwijl ik op reis ben niet gebruiken..

Ben jij dit ook gaan proberen? Vertel me je ervaringen!

Liefs,
Maud