woensdag 30 maart 2011

Tattoo Time: Voor altijd eyeliner

Bijna twee weken lang geen posts over m'n tattoo's, oeps! Dat terwijl ik er nog drie te showen heb, of ja, twee na vandaag. Dit is dan wel geen gewone tattoo, maar een artikel over mijn permanente make-up leek me ook wel leuk!

Ergens wou ik al heel lang permanente make-up, eyeliner om precies te zijn. Het leek me zo handig, want ik droeg echt elke dag eyeliner! Zonder vond ik mezelf heel vreemd uitzien, heel kaal. Ik kwam gelukkig niet vaak in situaties waarin eyeliner op hebben niet zou werken. Zoals zwemmen, buiten in de regen lopen enz. Maar als zoiets gebeurde dacht ik er meteen weer aan hoe fijn het zou zijn als ik permanente make-up had.

Ik had en heb al van kleins af aan een angst voor alles wat bij mijn ogen in de buurt komt. Een tattoo-naald zo dichtbij laten komen leek me verschrikkelijk! Dus hoe fijn het me ook leek, ik dacht niet dat ik het ooit zou durven.
Uiteindelijk wel dus ;)

Toen ik 19 jaar was had ik er al lang niet meer over gedacht. Totdat mijn moeder ineens aankondigde dat ze permanente make-up wou. Ze vroeg meteen of ik ook wou. Ja, eigenlijk wel.. maar ik durf niet! Dat vond mijn moeder onzin, ik had al tatoo's en piercings en dan zou ik dat niet durven? Terwijl zij het wel durfde? Ja, die laatste was wel doorslaggevend.

We gingen naar een schoonheidsspecialiste die al erg lang permanente make-up deed. Dat vond ik wel fijn. Helaas is deze vrouw sinds een jaartje ermee gestopt. Anyway, mijn moeder mocht toch wel als eerste van mij. Ze bleef er heel relax bij liggen terwijl de schoonheidsspecialiste bezig was. En wat bleef ze lang bezig! Mijn moeder zou enkel lijntjes op het bovenste ooglid krijgen, maar het duurde één uur! Ik moest denken aan al die streepjes op m'n tenen, dat duurde twintig minuten ofzo!

Toen was ik aan de beurt, ik wou op m'n bovenste en onderste oogleden een lijntje laten zetten. Ze vroeg eerst wat ik überhaupt wou; eyeliner, lipliner, oogschaduw? Omg.. oogschaduw, dezelfde voor de rest van je leven! Daar moet je toch niet aandenken!! Ze vertelde me dan ook dat vooral veel oudere dames dat lieten doen.
Ze tekende het voor met gewone eyeliner. Ik wou niet dat de lijntjes bij elkaar kwamen in de binnenste ooghoeken, omdat ik het niet altijd zo droeg. Ze showde me het apparaat waarmee het zou gebeuren. Heel anders dan gewone tattoo guns, het leek een beetje op een pen. De naald die eruit kwam raggen zag er wel even akelig uit hoor.

Er werd een ontsmettingsmiddel op mijn oogleden gedaan, dat kwam in mijn ogen, dat deed pijn. Het duurde even voordat het weer oké was, opnieuw wat ontsmetting. Ik moest mijn ogen sluiten toen ze op het bovenste lid begon. Wat voelde dat akelig! Ik dacht constant de naald tussen mijn wimpers door te voelen komen, tussen de gesloten oogleden door, mijn ogen in! Dat gebeurde natuurlijk niet, maar het leek dus één uur lang zo. Pijn deed het niet echt, het was gewoon ontzettend ongemakkelijk. Ik had bewondering voor hoe chill mijn moeder erbij had gelegen.

Toen de onderste oogleden. Hierbij moest ik mijn ogen open houden en omhoog kijken. Ik had niet het gevoel elk moment de naald in mijn oog te krijgen dit keer. Daarvoor in de plaats kreeg ik heel veel ontsmettingsmiddel in mijn ogen. Dat prikte zo erg dat het wel pijnlijk werd. Het tatoeëren op zich niet, wel weer iets ongemakkelijk.

Ik heb ongeveer één uur en drie kwartier in de stoel gelegen. Voor beide oogleden koste mijn permanente make-up €260Mijn moeder die alleen haar bovenste oogleden had laten doen was €140 kwijt. Dure grapjes dus, véél duurder dan gewone tattoo's. Maar voor permanente make-up zijn de prijzen gemiddeld.

Toen we in de auto zaten hebben we een tijdje zitten kijken naar onze nieuwe 'eeuwige' eyeliner. Onze ogen waren heel erg gezwollen, wat zagen we er uit! Iets later begon knipperen ook heel veel pijn te doen. Dan kom je er pas achter hoe vaak je per dag knippert! Ook 's avonds in bed mijn ogen gesloten houden ging moeizaam. De dag erna was helemaal een ramp. We hadden allebei van die grote gezwollen alien-ogen. Met abnormale wallen! Gelukkig was het een zaterdag en hoefde we niet per se de deur uit :)
Ook waren de eerste paar ochtenden vreemd. Uit bed komen, in de spiegel kijken en dan strakke zwarte lijntjes om je ogen hebben. Tja, vreemd gewoon.

Nu twee jaar later zit het er bij ons allebei nog duidelijk op. Het wordt aangeraden om het om de vier jaar te laten bijwerken. Dus ik zit op de helft. Ik zie ook dat het op mijn onderste oogleden bij de buitenste ooghoeken is vervaagt. Net zoals gewone oogpotlood of eyeliner daar absoluut niet lang wilt blijven zitten. Zie hier..
Ik ben dus wel zeker van plan om het te laten bijwerken. Eigenlijk zou ik het ook wel op mijn waterlijntjes willen, vooral in de buitenste hoeken. Dat lijkt me ook weer heel akelig. Maar als ik het toch laat bijwerken kan dat eigenlijk net zo goed. Ik heb geen idee wat bijwerken kost.. ik hoop dat het een beetje meevalt. Gelukkig pas over zo'n twee jaar!


Ik ben er zelf erg blij mee! De paar keer dat ik ga zwemmen of in de regen loop ben ik blij dat m'n eyeliner op z'n plek blijft. Als ik oogschaduw op doe, doe ik er wel nog altijd gewone eyeliner overheen, want dan wordt het bovenste lijntje wel vaag. Ik kan mezelf haast niet meer voorstellen zonder!
Wel laat ik het fijn bij eyeliner. Permanente lipliner lijkt me even afschuwelijk als voor altijd dezelfde oogschaduw.. en hoe lelijk het wordt als dat gaat vervagen. Mij niet gezien!

Zou jij permanente make-up willen? Of heb je het al?

Liefs,
Maud

9 reacties:

Flowergirls zei

woow, mij lijkt het na jouw verhaal wel heel pijnlijk, zo met die naald..
ik weet niet, ik zou het zelf niet doen,
ik draag elke dag eyeliner en mascara,
maar permanente make-up ga ik niet doen,
dan zit je er altijd mee..
beter koop je waterproof spullen..
maar je hebt mooie ogen! =D

femketje zei

ik vind het maar eng om dat bij m'n ogen te laten doen XD

Lisanne zei

wauw het is wel mooi,
maar ik vind het een eng idee
als het bij mij moet gebeuren haha

NailSensations zei

Toen ik las, "Ik dacht constant de naald tussen mijn wimpers door te voelen komen, tussen de gesloten oogleden door, mijn ogen in!" dacht ik meteen, "Oh, zo ben ik ook!"

Ik draag zelf altijd eyeliner en mascara (+foundation), maar zou geen permanente make-up willen. Soms vind ik het ook leuk om de eyeliner weg te laten voor een meer neutrale look :)

Younique zei

Het ziet er wel echt heel mooi uit, maar zou het zelf nooit doen.

Sam zei

Ug, nee vreselijk. Lijkt me erg ongemakkelijk. Ik zou niet je waterlijn laten doen, gewoon om het gevoel en ik denk dat je ogen dan wel heel erg donker worden...

Kalypso zei

Ik vind het wel mooi maar ik doe het niet. Je kunt nooit meer wat anders. Lijkt mij ook pijnlijk.
Liefs, xxxx

Beautista zei

Het is idd heel erg fijn om het te laden doen als je toch al weet dat dat gewoon makkelijker voor jezelf is, zoals in jou situatie!
Zelf zou ik het niet laten doen.
Ik wil zelf permanent make up gaan zetten wanneer ik klaar ben met mijn opleiding. Ik denk ook dat ik super bang zou zijn dat de naald in mijn oog zou komen, je moet de ander gewoon echt er op vertrouwen dat er niets ergs kan gebeuren en dat kan ik denk ik niet haha.
Mijn moeder heeft 20 jaar geleden dit ook laten doen, en haar lijntjes zie je nog steeds super goed, zonder het ooit bij te laten werken.
Maar volgens mij in de tijd dat zij het liet doen hadden ze een ander soort pigment dan nu, want nu vervaagd het wel sneller (van wat ik heb gehoord)
Het staat je iig goed!

Shine zei

Het staat je echt goed,
maar ik zou het zelf niet durven doen haha ;p

Een reactie posten