woensdag 2 maart 2011

Tattoo Time: een ring werd een tattoo

Mijn tweede tattoo is één die ik erg impulsief liet zetten. Misschien dat dat ook wel te maken had met de aanleiding ervan. Eind 2006 is mijn lieve papa overleden. Ongeveer twee maanden later wou ik van het geld wat nog in zijn portemonnee zat (wat mijn moeder en ik hadden gedeeld) een ring laten maken met een hartje en de tekst 'papa' erin. De manier waarop ik dat wou leek nergens mogelijk. Steeds was de ring die ik mooi vond niet te graveren, niet mijn maat etc. Ik liep de zoveelste juwelier uit met mijn moeder en zei "weetje wat, ik ga naar een tattooshop en laat een hartje zetten!" Tot mijn verbazing vond mijn moeder alles best.

We waren in Maastricht, ik had al eerder hier bij Body Pleasures piercings laten zetten. Dus daar ging ik heen. Een klein rood hartje, daar hadden ze die dag nog wel een gaatje voor. Nog anderhalf uurtje shoppen en bedenken waar ik dat hartje wou.. Ik koos voor de bovenkant van mijn rechterpols. Het zetten was zo goed als pijnloos, het duurde haast te kort om tot het gevoel van pijn te komen. In tien minuten stond het hartje op mijn pols. Het koste €45.Maar zo zag het hartje er toen nog niet uit..Er ging plastic omheen en dat haalde ik 's avonds eraf. Het hartje was erg gezwollen. Dat had ik nog niet meegemaakt. Ik dacht dat het kwam omdat dit hartje wat meer 'solid' is dan de streepjes op m'n tenen.. hm als dat begrijpbaar is.

Twee dagen later was mijn hartje één grote dikke paars-rode korst. Iell.. hoort dit ook bij het vervel-proces van tattoo's? Nou mooi was het niet. Maar ik schrok nog veel erger toen de big ass korst een paar dagen later 's nachts los had gelaten.. mijn hartje was alles behalve rood. Het was lelijk-roze (ja het bestaat!) met vage roze randen eromheen. Niet mooi. Niet de bedoeling. Ik ging ermee terug naar de tattooshop, dat kon door die korst zijn gekomen zei de tatoeëerder, dus nog eens opnieuw eroverheen. Het deed meer pijn, omdat de huid nog niet helemaal genezen was. Gelukkig was het wel gratis.

Raas 'es? Weer precies hetzelfde. Iets minder angstaanjagende korst, maar wel een flinke korst. Toen die er helemaal af was. Bleef weer een vreemd gekleurd hartje achter. Weer terug naar de tattooshop. Nou, misschien had ik wel 'roodallergie'. Pardon? Nou, 'dan kun je niet tegen rode tattoo inkt'. Oké... Ik ben er wel sceptisch over, maar daar heb ik geen verstand van.

Ik liet een jaar later mijn derde tattoo zetten bij een andere tattooshop (veel leukere ervaring, kijk ernaar uit om het artikel te schrijven!) Tijdens het tatoeëren kwam mijn hartje ter sprake, de tatoeëerder keek ernaar en zei dat 'ie dat nog even kon over doen, als ik dat wou. Ja tuurlijk! Dat werd gedaan. Het was weer pijnloos doordat de huid inmiddels wel weer genezen was van de laatste keer. Godzijdank kwam er geen freaky korst, maar gewoon een beetje zwelling gevolgd door een beetje korstjes en velletjes (normaal dus). Het hartje is nog steeds niet knalrood, maar zoveel beter dan wat het was! Ik vind het jammer dat ik geen foto's meer kan vinden van hoe het eruit zag na de eerste en tweede keer. Het was echt lichtroze van binnen met hier en daar een vage rand.

Veel mensen herkennen het hartje niet direct als tattoo. Dat begrijp ik ook wel. Het mist toch de strakke lijnen en felle kleur.. De meeste vragen me of ik het getekend heb. Een enkeling vraagt of het een 'scarification' brandwond is. Nee en nee. Geen geklieder, geen opzettelijke brandbrond.
Als het gesprek erover doorgaat en ik vertel dat hij voor mijn overleden vader is, vragen ze of er zijn as in zit. Dat is dus niet het geval, eigenlijk lijkt me dat maar eng. Wel laat dit hartje me altijd aan mijn papa denken, maar niet op zo'n droevige manier. Ik mis hem natuurlijk nog steeds, maar het laat me vooral denken aan de fijne tijden die ik met hem heb gehad.


Liefs,
Maud

12 reacties:

Amy-Denise zei

Wat schattig! Ook een erg mooie betekenis erachter. Zelf heb ik een hartje op m'n ringvinger. (enkel zwarte omlijning)
Wel jammer dat het de eerste keren niet goed ging, en dat de kleur nog niet perfect is.
Bij de mijne waren de lijntjes niet overal even dik, was ook niet echt mooi. Dus heeft de tattoo artiest waar ik nu bij ben, dat ook even voor me opnieuw gedaan.

Beautyblog Melissa en Dewy zei

Ik vindt het echt mooi als er een gedachten achter een tattoo zit. Wel jammer dat het de eerste keren niet lukte/goed ging.

Anoniem zei

Jammer dat het niet zo fijn ging met het zetten, maar wel een mooi eerbetoon aan hem.

Anoniem zei

Wauw, wat leuk dat zo iets kleins zo'n grote betekenis heeft. Mooi hoor.
Liefs, xxxx

Stephanie zei

Mooie betekenis.
Maar wat raar dat het de eerste keren niet goed is gegaan. Maar ik denk niet dat het een allergische reactie op rood pigment is geweest want anders had je dat ook bij de andere shop. Ik zelf ben wel allergisch voor rood(oranje, sommige kleuren paars). Ben ik ooit achter gekomen terwijl ik rode lippenstift op had..

Beautista zei

Zo'n betekenis maakt die tattoo echt helemaal prachtig. Wel stom dat het 2 keer zo mis ging.
Ben benieuwd naar je andere tattoo =)
x

trampauline zei

Supermooi, vanwege het verhaal die erachter zit vooral!

Maar dit is dus wel een rede dat ik er echt geen durf latne te zetten, ik zou echt woedend zijn als het niet is zoals ik in mijn hoofd had ;)

Aimée zei

Echt mooi, niet omdat het hartje zo'n bijzonder iets is maar omdat het iets betekend :D ik denk ook leuker dan een ring want als je die ooit kwijtraakt ben je dagen ongelukkig ;p conclusie; leuk/mooi enzo hahaha

Sam zei

Jammer dat het zetten zo rot was!
Maar mooi dat het uiteindelijk nog een beetje gelukt is :)

Lotte zei

Ik vind hem echt super mooi (+ de gedachte), ik dacht eerst dat ik nooit een tatoo zou willen (naaldenfobie) maar dit vindt ik toch wel erg mooi!
Liefs, Lotte

Vintagirie zei

Wat een mooi gebaar, jammer dat het alleen zo vervelend is gelopen!

Esmiralda zei

Fijn dat je toch een passende oplossing voor jezelf hebt gevonden.. Maar mocht je ooit nog een ring willen laten maken, mijn vriend is goudsmid en zou een ring van scratch kunnen maken precies zoals je hem wilt. Je zou hem kunnen bereiken via Jewels Forever in Amersfoort..

Een reactie posten