donderdag 3 maart 2011

"Heeft u een klantenkaart?"

Dat hoor je vaak bij de kassa. Als ik me in een parfumerie bevind, kan ik meestal ja antwoorden. Ofja, als ik die klantenkaart heb, heb ik 'em al in m'n handen!

Door de jaren heen heb ik een aantal klantenkaarten verzameld. Als ik in mijn portemonnee open word ik meteen herinnerd aan een paar van m'n favoriete winkels. Zelf heb ik een Douglas card, een Sephora Beauty Insider card, een Love Your Body kaart (The Body Shop) en een Berden klantenkaart. Eigenlijk best veel.. en waarvoor zijn ze allemaal goed? Dat wist ik natuurlijk wel zo ongeveer, maar ik wou het toch allemaal eventjes opzoeken en op een rijtje zetten. Ook meteen nog die van andere bekende 'beauty' winkels in Nederland. 


Douglas Card
 • Je kunt deze aanvragen in de winkel en krijgt de card vervolgens thuis gestuurd. Het kost eenmalig €12,50 maar blijft wel geldig.
 • 10% korting op het hele assortiment (m.u.v. MAC, Bobbi Brown, Narciso Rodriguez, Viktor & Rolf, La Mer, Goodskin Labs)
 • 'Beauties' sparen (voor elke volle euro spaar je 5 beauties, zodra je er 1000 hebt gespaard krijg je thuis een Beauties Spaarcheque van €5, die 3 maanden geldig is)
 • Tijdens merkpromoties ontvang je 5% of 10% extra korting op het merk dat centraal staat
 • Je kunt Douglas Cardpost ontvangen van je favoriete merk met vele leuke extra’s
 • Je ontvangt uitnodigingen voor VIP-avonden en workshops
 • Alle Douglas Cardhouders ontvangen 5 x per jaar het exclusieve, glossy Douglas Magazine thuis
Dit is echt m'n favoriete klantenkaart. Dat je hem moet kopen is iets minder leuk. Maar je krijgt wel ook meteen een mooi cadeautje mee (meestal zo'n klein make-up tasje met mini make-upjes erin, schattig!). Daarna profiteer altijd van korting! De VIP-avonden vind ik ook altijd leuk. Extra korting en meestal vlak voor kerstmis, heel handig voor cadeau's dus!
Bron


ICI Paris Privilege Pas
 • Deze kun je gratis aanvragen in één van de winkels en je krijgt het pasje direct mee. Het pasje blijft voor altijd geldig.
 • Voor elke volle euro die je er besteedt krijg je één spaarpunt. Zodra je er 250 hebt krijg je een Privilegecheque van €5 thuis gestuurd.
Niet zo gek veel privileges dus. Maar als je er zo nu en dan iets koopt, waarom zou je er geen nemen? Het kost je niets! En thuis een €5 cheque voor de winkel ontvangen is altijd wel fijn.
Bron

Sephora Beauty Insider card
Deze kreeg ik in een Sephora in New York. Ik weet zeker dat deze gratis was.
Je kunt er Beauty Bank Points mee sparen. Voor elke dollar die je uitgeeft op hun website of in een winkel krijg je één punt. Als je er 100 hebt gespaard mag je een 'deluxe sample' uitkiezen. Deluxe houdt in dat ze groter zijn dan de standaard gratis testers die worden meegegeven en vaak zijn vormgegeven in een mini versie van het origineel.
Verder krijg je nieuws op je mail, wat ik stiekem vaak irritant vind. Dan zie je in de titel geweldige kortingen op geweldige merken op hun webshop.. maar ik kan er niets van bestellen want ik heb geen credit card.


Helaas heb ik aan deze kaart in Nederland helemaal niets. Maar pas geleden zei een medewerkster van Sephora me "dat systeem hebben we hier nog niet" nog niet, er is hoop!
Bron


Love Your Body Club card (The Body Shop)
 • Je betaald eenmalig een borg van €10 voor deze kaart. Dit kun je terug krijgen in de vorm van een cadeautje van €10 in de maand van je verjaardag. Het pasje is maar één jaar geldig.
 • Je krijgt 10% korting op het hele assortiment.
 • Je wordt uitgenodigd voor speciale avonden, waar je gratis een make-over kunt ondergaan en nog eens 10% extra korting krijgt op de make-up, 20% korting dus!
 • Bij elke gespendeerde €20 krijg je een stempel op de kaart. Bij de 4e stempel krijg je een cadeau van €10 en bij de 8e stempel een cadeau van €15.
 • Natuurlijk kun je je ook opgeven voor nieuwtjes via de mail en post.
Ik vind dit ook een ideale klantenkaart! De aanschaf is in feite gratis. En wederom, als je er regelmatig iets koopt dan loont het zich echt wel.

Berden klantenkaart
 • Je kunt deze klantenkaart gratis aanvragen, hij blijft geldig.
 • 10% korting op de parfumerie afdeling.
 • 25% korting op de vermaakkosten van Berden Mode (dus niet op aankopen, maar als je een kledingstuk laat aanpassen).
Berden is niet zo gigantisch bekend omdat de filialen ervan voornamelijk in het zuiden van Nederland zitten. Het is een soort Bijenkorf: parfumerie, kleding, lingerie.. alleen hebben ze veel minder electro/technische snufjes, maar daarintegen meer meubilair. Er nog wat voordelen die je hier kunt lezen.


De Bijenkorf card
Dit is een volwaardige credit card. Waar ze drie varianten van hebben. Je kunt er overal ter wereld mee betalen en punten opsparen. Er komt haast meer bij kijken dan ik in dit artikel kwijt kan.. Dus mocht je interesse hebben, raad ik je aan hun site erover eerst goed door te nemen.
Bron


Lush
Heeft als het goed een soort spaarkaart. Maar hierover is niet veel zinnigs te vinden.. als ik het goed begrijp zit het zo: Bij elke €20 die je uitgeeft krijg je een stempel, bij 10 stempels krijg je éénmalig 10% korting. Ik weet niet zeker of dit klopt.
Bron

Zo.. dat waren dat alle grotere ketens met 'beauty spul' die ik kon bedenken. Laat het vooral weten als ik een vergeten ben! En dan ben ik nog nieuwsgierig, waarvan hebben jullie klantenkaarten?


Liefs,
Maud

8 reacties:

Amy-Denise zei

Leuk!
In België is The Body Shop kaart helemaal anders. Geen 10% korting, maar voor elke euro die je besteed krijg je een punt. Vanaf 50 punten krijg je 5 euro korting of je kan kiezen deze aan een goed doel te schenken. En in de maand van je verjaardag tellen de punten dubbel. Deze kaart blijft altijd geldig. En je wordt dan ook uitgenodigd voor members-only evenementen enzo. Heel leuk allemaal. :D

Maud zei

Dat is ook een fijn systeem zeg! Beter dat 'ie voor altijd geldig blijft :) dat vind ik wel een nadeel met de Nederlandse versie..

Stiene S. zei

Handige post! :D x

Beautista zei

Je hebt er wel veel!
Ik alleen een van de DA en Ici paris.

Deze verf is speciaal voor je wenkbrauwen. Zo'n tube is niet zo duur. Ik heb ooit toen ik mijn haren Donkerrood/bruin ging verven, mijn wenkbrauwen met dezelfde verf geverf (ik dacht dan heb ik dezelfde kleur)
Nou ik heb het geweten, het zag echt niet uit! Het was echt veel sterker dan de wenkbrauw verf.

Ik zou dus wel aanraden om echte wenkbrauwverf te kopen (bijvoorbeeld via internet), en dan niet te donker bijvoorbeeld naturel bruin, en dan een halve minuut in laten werken en dan eraf halen. Als het dan te licht is kan je het alsnog nog een keer doen. Bij de kruidvat zag ik trouwens laatst ook wenkbrauwverf, maar dat was een ander merk.

Je kunt het natuurlijk ook bij een schoonheidsspecialiste laten doen maar dan ben je wel meestal tussen de 7 en 14 euro kwijt!

dl.blogspot zei

Ik heb er èèn van de Make up store (Heiligeweg A'dam).
Deze moet elk jaar gekocht worden (bij aankoop van producten v.a. €50,- krijg je 'm gratis)
Deze kaart geeft 10% op elke aankoop.

Dhini zei

Douglas heb ik al
de rest nee, die van TBS moet betalen

Lisanne zei

handig!

'x liefs van,
http://lisanne95.blogspot.com

mowichum zei

I don’t usually reply to posts but I will in this case.

online pharmacy

Een reactie posten