zondag 20 maart 2011

DIY: Tinter lip conditioner makenEen tinted lip conditioner is eigenlijk een lipbalm met flink wat kleur. Die van MAC zijn heel bekend. Zelf heb ik er geen. Maar ik vond vandaag een leuke manier om zelf zoiets te maken. Heel simpel, met spullen die waarschijnlijk iedereen al is huis heeft!
Dit is wat je nodig hebt:- Een kleurloze lipbalm
- Een lipstick (ik heb er twee staan omdat ik er twee ging maken!)
- Een leeg potje (als je alle lipbalm gaat gebruiken, kun je ook het potje daarvan gebruiken)
- Een eetlepel
- Een mes
- Een stijltang of aansteker
- Een kommetje (als je net als mij niet zo handig bent)

Stap 1
Als je een stijltang gebruikt kun je die alvast aanzetten op de hoogste stand. Haal wat lipbalm uit het potje met de lepel, iets minder dan de helft van de lepel.
Stap 2
Snij een stukje van de lipstick af en doe dit er bij in de lepel. Hoeveel hangt een beetje af van hoe lang je lipstick nog is. Hier zie je hoeveel ik ongeveer van een oude lipstick heb afgesneden:Stap 3
Leg de lepel op je stijltang, of hou een aansteker eronder. Zorg ervoor dat de lepel recht ligt. Mijn stijltang gaat tot 200 graden, de vlam van een aansteker is ongeveer 330 graden. Ik merkte dan ook de tweede keer dat het met een aansteker veel sneller ging. Zo snel dat zelfs ik in staat was die lepel recht te blijven houden :) Op de stijltang duurde het bijna tien minuten, met een aansteker eronder twee minuutjes ongeveer.
Na een paar minuutjes, de lipstick smolt veel sneller!


Na tien minuten

Stap 4
Als het ernaar uitziet dat zowel de lipbalm en lipstick zijn samengesmolten tot een vloeibaar goedje, kun je er nog eventueel even door roeren. Vervolgens over schudden in een klein potje. Daar ben ik niet zo handig in.. Dus ik deed het boven een kommetje.Ja.. thank god voor het kommetje dus :')

Stap 5
Laten drogen totdat 'ie wat harder is. Hoelang dat duurt kan een beetje verschillen, gewoon heel voorzichtig voelen of 'ie al wat harder is.


Het resultaat!


Maar ik ging er nog één maken, dit keer met een aansteker
(als je dat doet, geen lepel gebruiken waarmee je nog wou eten!)


Het resultaat daarvan


De swatches

De bovenste op de foto is de eerste die ik maakte. Niet zo heel geslaagd.. hij is heel sheer roze. Zoals gewone lipbalms ook wel vaker zijn. Gelukkig maar dat ik er nog één maakte! De tweede is behoorlijk rood gebleven een substantie is lekker creamy. Ook zie je deze goed op m'n lippen.
Ik vond het heel leuk om te maken en ben in elk geval blij met de rode die ik heb gemaakt. Ik heb een lipbalm en lipsticks gebruikt die ik nooit meer droeg. Dus die liggen nu ook niet meer nutteloos te zijn.

Gaan jullie dit proberen? Laat me weten of het wat geworden is! :D

Liefs,
Maud

10 reacties:

Anoniem zei

Mooie kleur geeft het!!!

INSTINCT zei

wauw, onwijs tof! En het resultaat op je lippen is echt mooi ♥

femketje zei

leuk! :D

Nail-Gloss zei

Heel leuk idee!

Younique zei

Wat een super leuk idee! Dat wil ik ook wel een keer proberen :)

lulu zei

Wat toevallig, mijn zusje heeft gisteren zo iets gemaakt met op een verjaardag of zo :D
Xx Lulu

Steph zei

Dit ga ik zeker een keer uitproberen. Waar kun je van die kleine potjes halen? Iemand een idee?

Maud zei

@Steph, volgens mij hebben ze bij de Kruidvat of Etos wel vaak van zo'n paar kleine potjes, voor een paar euro :)

Nina zei

Goed idee, ik vind het alleen zonde van mijn lipstick! Hee wacht, ik heb er nog eentje van NYX die niet mijn kleur is, dat kan ik wel proberen. Misschien dat hij een beetje sheer mooier is. Jippie, je hebt me op een geweldig idee gebracht.

Anoniem zei

Wauw, heel leuk. Ik heb hierover al meer DIY's gezien. Maar je hebt het in dit artikel goed uitgelegd. Ook duidelijke foto's.
Liefs, xxxx

Een reactie posten