vrijdag 25 februari 2011

Tattoo Time: mijn allereerste tattoo

Mijn eerste tattoo liet ik behoorlijk jong zetten. Ik was zestien! Toen voelde ik me natuurlijk hartstikke volwassen en totaal geen kind meer. Achteraf gezien vind ik dat zelf wel erg jong, ik was totaal niet volwassen, juist nog volledig kind eigenlijk.

Ik wou al zo lang tattoo's. In groepje 7 wou ik er al één van de Spice Girls, iets later wou ik mijn armen vol rozen en in mijn 'gothic' periode wou ik ontzettend veel rare tattoo's. Godzijdank hielden mijn ouders (en mijn geldgebrek) me tegen. Maar ik bleef erover dromen, foto's bekijken en zelf tekeningen maken. Ik bleef daarmee bij mijn ouders zeuren om een tattoo.. en ineens, totaal onverwachts: "Oké, als je je diploma haalt" Say what?! Dat gaf me de motivatie om mijn best weer te doen voor school en ik slaagde nog ook!

Voordat mijn ouders toestemde hadden we het uiteraard wel al over het ontwerp gehad. Wat ik wou was een tattoo op een aparte plek. Iets wat eigenlijk puur en alleen stond voor het hebben van een tattoo. Mijn eigen ontwerp is precies wat ik kreeg. Streepjes en een paar puntjes op mijn tenen!

Als ik dit mensen zeg, kunnen ze zich er meestal niets bij voorstellen. Begrijpelijk ook. Hier dus een foto:

Tadaa! Getatoeëerde tenen :') Door de jaren heen ben ik deze tattoo grappig gaan vinden. Mijn oom zegt altijd dat ik daar in spijkerschrift 'rechtervoet' heb staan. Mij best. Mensen denken vaak dat er iets staat, dan maak ik ze eerst dat wijs *gniffelgniffel* om daarna te zeggen 'Nee joh, het betekend helemaal niets, ik wou gewoon een tattoo!'. De plek is waar het mij om ging, ik had nog maar amper mensen gezien met een tattoo op hun tenen, dus dat vond ik wel een originele plek.

Toen ik te horen had gekregen dat ik was geslaagd, of eigenlijk het telefoontje dat ik zou zijn gezakt niet kreeg, nam mijn moeder me mee naar een tattoo en piercing shop. De Body Corner in Heerlen. Hier had ik ook al eerder piercings laten zetten. We maakten een afspraak en die was een paar dagen later.
Ik was hartstikke nerveus! Ik was wel gewend aan naalden die twee seconden door mij gingen voor een piercing, maar niet aan zo'n tattoo naald die in je blijft raggen.

Mijn vriend ging met mee (toen al mijn vriendje ja ^^) en probeerde me zo goed mogelijk te steunen. Iets waar de tatoeëerder zich minder mee bezig hield. Hij begon, ik giechelde, dit deed niet eens zoveel pijn! Waar hij naar de zijkanten van mijn tenen ging deed het wel af en toe wat meer pijn, maar over het algemeen was het heel goed uit te houden! Een kleine twintig minuutjes nadat hij begon, liep ik wiebelend met pijnlijke teentjes de tattooshop uit. Zo'n €100 lichter.. Dat is behoorlijk prijzig voor zo'n tattoo, maar gezien het mijn eerste was had ik totaal geen verstand van de gemiddelde prijzen van tattoo's.

Ik ben zo lang zo blij en trots geweest op deze tattoo. Al is het geen tattoo waar je reacties op krijgt van 'oh wat mooi!', maar eerder 'wat staat daar?' en 'waarom?!' Gelukkig ben ik er zelf nog altijd blij mee, het is toch mijn eerste tattoo. Ik zit er wel over te denken om de streepjes helemaal rondom mijn tenen te laten doortrekken, maar daar moet ik nog goed over denken.


Ik las in de reacties op m'n eerste tattoo-post dat veel mensen wel willen, maar nog niet weten wat etc. Ik wil geen moraalridder uithangen, maar denk er heel goed en lang over na! Doorzoek internet of tijdschriften voor inspiratie, maak zelf schetsen, doe vooral 'lastig' in die tattoo shop totdat er een ontwerp is wat jij zeker te weten op je huid wilt hebben. Voor de rest van je leven.. Maar tegelijk is dat wel wat tattoo's in mijn ogen bijzonder maakt :)


Liefs,
Maud

9 reacties:

Amy-Denise zei

Origineel! Ik hou van aparte tattoos.

Beautista zei

Heel apart, dit heb ik nog nooit gezien :O
Ik zou denk ik ook meteen vragen wat het betekent haha.
Ik was net 13 toen ik een navelpiercing liet zetten, ook best jong nu ik er over nadenk!
Heb er nog steeds geen spijt van, al is het echt een ''standaard'' piercing.
Zelf wil ik ook al sinds mijn 18e een tattoo, maar heb er nog steeds geen laten zetten. Ik denk dat ik dit jaar als de zomer voorbij is er een in mijn nek laat zetten, maar wat weet ik nog niet!
Ben benieuwd naar foto's van je andere tattoo's (als je er nog meer hebt).
x

Sam zei

Haha aparte tatoo zeg!

Wat is dan eigenlijk de juiste prijs voor een tatoo?

Maud zei

@ Beautista, dat is inderdaad ook nog jong ja. Mijn eerste piercing was één in m'n oor op m'n 14e. Nou tot nu toe heb ik nog vijf tattoo's om te showen :)

@ Sam, de prijs van een tattoo hangt meestal af van de grote van de tattoo, hoe lastig het ontwerp is, hoelang de tatoeëerder erover zal doen en het aantal kleuren inkt. Op dat gebied is deze tattoo simpel, snel gezet en er is alleen zwarte inkt gebruikt. Veel tattooshops zouden hiervoor de 'vanaf'-prijs vragen, wat meestal tussen de €40 en €60 is.

Stephanie zei

Aparte tattoo.. het lijkt net of het zo'n Maori-tattoo is.

Kalypso zei

Hahaha, wat apart. Maar wel heel leuk. En als jij er blij mee bent. Dan is het toch goed.
Liefs, xxxx

femketje zei

ik vind het wel een origineel idee :D

Anoniem zei

When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each
time a comment is added I get several e-mails with
the same comment. Is there any way you can remove me from that service?
Thank you!
Take a look at my homepage arsenal transfer news 2008

Anoniem zei

You made some really good points there. I looked on the web for more information
about the issue and found most people will go along with your views on this web site.
Feel free to surf my web-site ... perfumes originales

Een reactie posten