donderdag 27 januari 2011

Let's hear it for New York!Ja daarboven staat het al, we gaan weer naar New York! Wie? Mijn lieve mama en ik. In de zomer van 2010 hebben we een rondreis langs de oostkust van de VS en Canada gemaakt, we zijn toen ook in New York geweest. Het was de plek waar onze reis begon, we bleven toen maar twee nachten. Daarna zijn we na een week rondreizen er nog eens drie dagen geweest. Dat was uiteraard veel te kort!


Times Square! Links ik en rechts mijn moeder.

Mijn moeder leek NYC eerst helemaal niks. Of ja, niet niks. Maar gewoon een extreem grote stad. Gelukkig denkt ze daar nu helemaal anders over! Ze is zelfs films en series gaan kijken die zich er afspelen, eerst keek ze zulke dingen nooit. We hadden het er pas geleden over hoe leuk het is plekken te herkennen op tv waar wij ook zijn geweest. Al snel vroegen we ons af waarom we niet nog eens een week zouden gaan. Dus zijn we snel gaan rondneuzen en hebben we gisteravond geboekt! Ons hotel heet St James, geen heel luxe hotel, maar wel op toplocatie. Hieronder zie je 'em bij de 'A', we zitten in hartje Manhattan!De volgende laat nog beter de locatie zien, ongeveer honderd meter links van ons hotel zie je Broadway en 7th Avenue elkaar kruisen, oftewel: Times Square!

Ons hotel ligt dichtbij de kruising tussen 45th Street en 6th Avenue. Ik heb het hotel en de vlucht samen geboekt op Expedia. We vertrekken op 29 april en blijven zeven nachten. In de meivakantie dus.


We hebben ook al een klein lijstje met dingetjes die we nog willen doen, die we de vorige keer niet deden, te weinig, of wat we nog eens willen doen:

  •  Veel meer tijd nemen om te shoppen! Ten eerste naar Soho, want daar zijn we de vorige keer niet eens geweest. Voor de rest veel Sephora, Macy's, Tiffany's, Forever21.. en en en.. nog tips? :D
  • Ik wil ook graag van die grappige gigantische winkels in, zoals Toys 'R Us, the World of Disney Store, M&M Store.. van die winkels waar ik niet hoop veel te kopen, maar die ik gewoon voor de lol wil zien.
  • Een hele dag, of in elk geval ochtend en middag, doorbrengen in Central Park. Lekker wandelen, fietsen (huren), picknicken, mensen kijken.. Heerlijk!
  • Over de Brooklyn Bridge wandelen. Die hebben we de vorige keer alleen vanaf een rondvaartboot gezien.
  • Weer naar 'Top of the Rock' (Rockefeller center) of het Empire State Building op. Of beide :) Dit keer wel ook een keer in het donker. Om al die lichtjes zo gaaf te kunnen bewonderen!
  • Naar het American Museum of Natural History en het Guggenheim museum. Want kunst, natuur en geschiedenis vind ik ook erg interessant.
  • Ook het Vrijheidsbeeld hebben we enkel vanaf de rondvaartboot gezien. We willen dus wel graag naar Ellis island. Misschien gaan we er ook nog in, of emh.. op? Naar die kroon.
Dat wordt shopping money sparen! Al is dat met New York in de planning een minder groot probleem. Ik zet graag wat aan de kant om het daar te spenderen. Ik verheug me zo erg!


Gaan jullie nog op vakantie in de krokus- of meivakantie? Waarheen?


Liefs,
Maud

12 reacties:

Mitchin zei

Vet cool! Heel veel plezier! =))) (en wij willen de aankopen natuurlijk ook zien! =)) Ik ga in maart naar LA en hoop dat het ook leuk is =)))

Maud zei

Dankjewel! Haha ik denk zeker dat er wel een paar posts over zullen komen, uiteraard een met m'n aankopen ^^ Ohh gaaf! Daar ben ik in 2009 geweest, zou ik ook zo naar terug willen! Jij ook veel plezier alvast :D

Younique zei

Wauw wat gaaf! Ik ben jaloers!!

Stephanie zei

Oohh.. mag ik in je koffer duiken? Haha, ik ben jaloers. I wanna go to NYC too!

Maud zei

Haha van mij mag je, maar of de douane daar blij van worden.. ;)

raspberrydelight zei

Superleuk dat je naar NY gaat! Ik wil er zelf ook ooit eens naartoe :D

Sam zei

Geweldig! Ik ben ook helemaal verliefd op NY.

Pas op met kaartjes kopen daar. We hadden bij iemand kaartjes gekocht die beweerde dat we naar de kroon van het vrijheidsbeeld konden, maar dat kon uiteindelijk dus niet. Gewoon gefopt dus! Dus uitkijken he :)

Maud zei

Oh da's lullig! Goed dat je 't zegt, kunnen we misschien in ons hotel informeren waar je de 'echte' kaartjes krijgt!

Merel zei

Superjaloers! Dat wil ik ook, vooral dat shopgedeelte! Volgens mij zijn echt heel veel merken goedkoper dan hier in Nederland.

Liefs, Merel

Rimona zei

Aw ik wil ook naar New York!
En leuke blog trouwens, je schrijft echt leuk! ♥

http://rimonabahere.blogspot.com/

Amy-Denise zei

Wauw wat supertof!
Ik weet niet of je de serie Gossip Girl kijkt/gezien hebt, maar die speelt zich dus af in Manhattan. (dacht ik toch xp)
Echt supermooie locaties!
Ik hoop dat je een geweldige tijd daar hebt, en lekker veel kunt shoppen! :D

Kalypso zei

OWW, dat is zo top. Super. Ik ga nergens heen. Ik ga binnenkort op stage in de ardennen.
Liefs, xxx

Een reactie posten